Седмина ще се включат в кметската надпревара в Благоевград на частичния вот, който ще се проведе на 27 юни, съобщава БНР.

Кандидати за кмет на общината издигнаха четири политически формации. Партия "Възраждане" номинира адвокат Цвета Рангелова, "Ние, гражданите" регистрираха Стефан Делиов, Обединение "Демократична България" - общинския си лидер д-р Виктория Каракостова, а партия "Има такъв народ" номинира за поста областния си координатор адвокат Илко Стоянов.

Отстраненият Румен Томов се кандидатира пак за кмет на Благоевград

Отстраненият Румен Томов се кандидатира пак за кмет на Благоевград

Едно ЕТ се прехвърля много трудно, защото срокът не е императивен, смята Румен Томов

Трима от кандидатите пък са независими, но с партийна подкрепа - досегашният кмет Румен Томов, подкрепен и от БСП, чиито правомощия бяха прекратени с окончателно решение на Върховния административен съд, Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ, който напусна Общинския съвет, който оглавяваше допреди седмица, и независимата Людмила Костадинова.

Още две партии са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на Благоевград, но без кандидати - Движение "България на гражданите" и "Българска социалдемокрация".

Припомняме, на 14 април Върховният административен съд отстрани досегашния кмет Румен Томов заради незаличена фирма в Търговския регистър. Това наложи да бъдат насрочени частични местни избори в града.

Машинното гласуване ще бъде тествано и в Благоевград

Машинното гласуване ще бъде тествано и в Благоевград

Осигуряват 150 машини за частичните местни избори