Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за реконструкция на стадион "Българска армия".

Визата е предоставена на дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД, обяви в парламента министърът на младежта и спорта Красен Кралев, цитиран от пресцентъра на ММС.

Според документа не се допускат намалени разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улица

От "Сердика спортни имоти" искат да ремонтират стадион "Българска армия"

От "Сердика спортни имоти" искат да ремонтират стадион "Българска армия"

Красен Кралев се срещна с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов

Тя, както и самият инвестиционен проект, трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата. Причината е че стадион "Българска армия" попада в обхвата на охранителна зона на резервата "Борисова градина". Визата влиза в сила с издаването й, тъй като заинтересовани лица са само лицата, по чиято инициатива се издава визата.

Запитан за сроковете за дългосрочно сътрудничество с ръководството на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД, Красен Кралев каза, че предстои изготвяне на подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион "Българска армия".

"Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата", каза Кралев. Спортното министерство и ПФК "ЦСКА-София" са започнали да учредяват съвместното търговско дружество.

"В последствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта", каза Красен Кралев.

По отношение на стадион "Българска армия" министърът припомни, че спортното министерство има последователна политика и само в рамките на две седмици след представянето на писмо за инвестиционни намерения от страна на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към проектиране.