Изпълнителният директор на Американската търговска камара в България Петър Иванов, коментира пред БТВ, че срещата между българския премиер Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп е уникална със своята продължителност и съдържание.

Според него, "очевидно се е получила добра химия, по настроението на премира се виждаше, че нещата са преминали добре и е имало откровен разговор". Иванов е единствен представител на българския бизнес в делегацията.

Какво договориха Тръмп и Борисов?

Какво договориха Тръмп и Борисов?

Двете страни обявиха мерки, насочени към засилване на стратегическото партньорство

По думите му не е планирано да се влиза в овалния кабинет, а на срещата дори присъствали вицепремиерът Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпео.

Иванов обясни, че над 60 пъти е бил в САЩ. но имал проблем с кацането на летище "Андрюс" с българската делегация, защото няма дипломатическа виза. Успява да реши този казус и да се приземи на частното летище, изградено за посрещане на държавни лидери.

"Има гвардейци, които се занимават само с това, слага се червеният килим. Имаше страхотно силен вятър, едвам кацнахме. Такава е церемонията, "Сикрет сървиз" придружава цялата делегация", обяснява Иванов.

Той коментира, че 15 американски корпорации са заявили интерес да инвестират у нас, но след срещата на премиера с представители на Американската търговска камара, станало ясно, че у нас има проблем с висшето образование и кадрите.

Ретроградният Меркурий бе благосклонен към Борисов в САЩ

Ретроградният Меркурий бе благосклонен към Борисов в САЩ

Бойко Борисов печели персонално от визитата си във Вашингтон: той демонстрира, че може да се разбере с американците, без да се скара с руснаците. А ако го накарат да избере между САЩ и Русия, ще се спре на Германия