Служебният регионален министър Иван Шишков няма да остава в редовно правителство с аргумент, че не иска да има договорка между политиците. Партиите носят в себе си желанието на определени партии да извършват определени дейности, коментира той в студиото на БиТиВи.

Шишков увери, че служебното правителство работи само и единствено за интересите на държавата. Лесно е да се работи в служебен кабинет, защото остават единствено и само интересите на държавата, каза регионалният министър.

"В редовен кабинет по никакъв начин няма да участвам", категоричен бе още веднъж Иван Шишков.

Александър Маринов не вижда ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ в редовен кабинет

Александър Маринов не вижда ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ в редовен кабинет

Едва ли някой служебен министър ще иска да остане в редовно правителство, смята той

Той е готов да сдаде стола в МРРБ на следващия регионален министър, тъй като в скоро време би трябвало да има редовен кабинет. "Ние се чувстваме като на работа, ще предадем работата по начина, по който сме открили проблемите. Надявам се да има приемственост, тъй като проблемите в МРРБ са големи, важни и неотложни, за да не се губи нито ден", коментира Шишков. Той отказа повече политически коментари по темата дали ще има редовно правителство или не.

Служебният регионален министър Иван Шишков засега не се кани да съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради отправеното обвинение, че е убиец. Припомняме, че експремиерът отправи този упрек, когато служебният регионален министър бе главен архитект на район "Триадица" в София, по време на инцидента с убитото от токов удар 16-годишно момче пред болница "Св. Иван Рилски" през 2021 г. Той ще изчака Борисов да се запознае със случая, тъй като Шишков като бивш главен архитект на "Триадица" нямал вина.

Главният архитект на район "Триадица" хвърли оставка

Главният архитект на район "Триадица" хвърли оставка

Кой обаче е подписал въпросната служебна бележка?

За вчерашното наводнение във Варна заради спукан магистрален водопровод регионалният министър коментира, че ще поиска проверка за цялостната реконструкция на бул. "Васил Левски" във Варна. Когато се прави кампанийно строителство и когато се прави с цел, че е завършено определено строителство в определени срокове, обикновено се получават такива проблеми, има съмнения Шишков.

Според него може да се окаже, че има проблеми и в самия проект, и в самото качество на строителството.

По отношение на ремонта на центъра на София и по-специално на жълтите павета около сградата на Народното събрание, Иван Шишков очаква от кмета на София Йорданка Фандъкова да предложи ново решение за подреждането на жълтите павета.

Европрокуратурата подхвана ремонта на жълтите павета

Европрокуратурата подхвана ремонта на жълтите павета

Извършват се обиски и се изземват документи от офиси на Столичната община

За качеството на асфалта и какво показват проверките на магистралите, Шишков очаква, че в един участък от 4-5 км за съжаление и най-вероятно резултатите ще бъдат сходни с взетите предишни проби. Резултатите от пробите на асфалта ще станат ясни до края на месеца. В голяма част от магистралите ни след 7-8 години експлоатация, имат нужда от ремонт, посочи регионалният министър, който се закани, че ще има проверки и на АМ "Европа".

Той увери, че държавата ще намери пари за ремонт на инфраструктурата, но назад във времето не са правени проекти и проверки на пътищата. Трябва така да бъдат ремонтирани пътищата, за да може следващите 10-12 години да не се нуждаят от повторен ремонт, пожела си Шишков.

Той каза още, че се работи да бъде укрепено свлачището на АМ "Струма".

Министър Шишков инспектира укрепването на свлачището при тунел Железница

Министър Шишков инспектира укрепването на свлачището при тунел Железница

Извършването на строителните дейности за обезопасяване на участъка ще струва 80 милиона лева.