Проблемите с магистралите са два - нямаме достатъчно магистрали и те се износват много бързо. Тази позиция изрази пред bTV регионалният министър Иван Шишков.

Напредъкът не става с магическа пръчка, заяви той. В пътния отрасъл няма стратегия, по думите му. Една стратегия се прави за 10-15 години напред, а не за един мандат, смята министър Шишков.

Нашите КПП-та са непроходими, стана ясно и затова се обмисля разширяване на "Лесово".

Забавянето на АМ "Струма" е от времето на Бойко Борисов, според него. Политиците говорят много за магистрали, а са работили малко за магистрали, изтъкна регионалният министър.

Почти е изчистен проблемът с пътните фирми, стана ясно още. МРРБ е платило на 100% текущите ремонти, където има законно строителство. На Народното събрание е предложен законов механизъм за изплащане на средствата на фирмите, където става дума за незаконно строителство. Осигурено е зимното почистване.

Кабинетът отпуши строежа на магистралата Видин-Ботевград

Кабинетът отпуши строежа на магистралата Видин-Ботевград

Строителството е било забавено заради съдебни процедури

Намалението на цените на винетките е решение на предишната власт. Средствата от винетки не са достатъчни за ремонт и строеж на пътища. Затова е нужен нов механизъм.

Той още не е получил отговор от Столичната община за жълтите павета. МРРБ започва проверка на ремонта на "Граф Игнатиев".

Не искам да наказваме София, подчерта Иван Шишков и настоя за корекция на некачествените ремонти. Обичам София повече от Фандъкова, заяви министърът.

Шишков: Тунелът "Петрохан" да мине на концесия, иначе няма да има пари за магистралите

Шишков: Тунелът "Петрохан" да мине на концесия, иначе няма да има пари за магистралите

Според Иван Шишков първо трябва да се построи АМ "Хемус"