Интерконекторът с Гърция не е довършен, но минава цялото количество газ. Независимо от зимния сезон строежът ще трябва да бъде завършен. Това заяви служебният регионален министър арх. Иван Шишков пред БиТиВи.

По думите му, ако не били разделени етапите на реализация на интерконектора по време на управлението на служебното правителство и досега нямало да бъде завършена газовата връзка. Хората не трябва да се притесняват, че се завършват етапите на строителството, защото това не касае потреблението на газ, увери арх. Шишков.

Той се надява на разумни срокове на завършване строежа на интерконектора, като няма да брои колко процента остават до пълното му завършване.

Иван Шишков инспектира интерконектора с Гърция

Иван Шишков инспектира интерконектора с Гърция

Държавата не може да си позволи да не завърши газовата връзка до край

Арх. Шишков предупреди, че България ще загуби финансиране на последния етап на АМ "Европа" между София и Сливница. Той би предложил на политиците да мислят за тунела под Петрохан и връзката да бъде дадена на концесия. Ако политиците започнат да си говорят отново кога и как ще се построи, то първо трябва да се построи АМ "Хемус". "За тунела "Петрохан" трябва да се мисли за концесия, иначе няма да има пари за всички магистрали", категоричен бе регионалният министър.

Шишков увери, че са осигурени пари и са сключени договорите за зимното поддържане.

От думите му стана ясно още, че от май месец България на 100% ще финансира санирането на сгради от енергийната програма. Осигурени са 1.2-1.4 млрд. лева за безплатното саниране.

По отношение на изграждането на Национална детска болница в Горна Баня, арх. Шишков увери, че теренът е подходящ и ще бъде направена чисто нова детска болница, която освен свързаност с магистрали, трябва да има достъп до масовия транспорт. В рамките на 2-3 месеца ще може да се започне реалното проектиране и до още няколко месеца да се започне строежът, надява се регионалният министър.

Шишков и Меджидиев успокояват съседите на новата детска болница

Шишков и Меджидиев успокояват съседите на новата детска болница

Максимално бързо държавата ще задвижи строежа на Националната детска болница