Към българската граница се насочват малки групи мигранти, призна военният министър Красимир Каракачанов пред bTV в отговор на въпрос дали няма различен подход към гръцката и към българската граница от страна на Турция.

Повод за този въпрос бяха думите на Каракачанов, че когато от България подадат сигнал на турските гранични власти за устремени към границата ни мигранти от тяхна територия, те вземат мерки.

С молебен и издигане на националния флаг отбелязваме Трети март
Обновена

С молебен и издигане на националния флаг отбелязваме Трети март

Националният военноисторически музей отмени планираните събития

За посрещането на президента Румен Радев на връх Шипка на Трети март от войскови части, военният министър обясни, че е действал по Устав. 

"Щеше да е прецедент (да не изпратя представителна рота - б.р.), на национален празник по отношение на лице, на което по устав се полага посрещане от военни. Ръководих се от Устава. Препоръката е хубаво нещо, но в армията няма "може би". Има "напред", "назад", "стреляй", "не стреляй". Тук няма политика", каза Каракачанов.

Относно СРС-тата, публикувани от прокуратурата, в които е записан разговор между командващия ВВС ген. Цанко Стойков и вероятно президента Румен Радев, министърът заяви, че проверката установи, че въпреки забавянето, всички документи, искани от КПКОНПИ, са предадени. Антикорупционната комисия е взела становище в края на август 2019 г.

От Щаба на отбраната ген. Стойков не е възпрепятствал, а е предоставил документите. Той е предоставил всичко, което са искали, заяви Красимир Каракачанов. Имал е разговор с ген Стойков. Искали са становище, уточни военният министър.

Проверката на военните не вижда укриване на информация от ген. Стойков

Проверката на военните не вижда укриване на информация от ген. Стойков

По казуса в PR Десислава Ганчева (Радева сега)

Припомняме, в МО имаше проверка, разпоредена след като от прокуратурата разпространиха записи /СРС-та/ на генерал Цанко Стойков, като доказателство за основанията главният прокурор да зададе въпрос за тълкуванието на имунитета на държавния глава в Конституционния съд.

Исканите от КПКОНПИ документи са във връзка с проверка дали има конфликт на интереси на президента Румен Радев и съпругата му. 

Главният секретар на президента: Нали не очаквате да вдигна телефона и да кажа "Ало, Ваньо"

Главният секретар на президента: Нали не очаквате да вдигна телефона и да кажа "Ало, Ваньо"

Няма скрити документи, има проверка на МО, която не отчита нарушение