Депутатите не вземат малко пари, стана ясно от коментара на лидера на Атака Волен Сидеров по повод информацията, че въпреки отсъствието си от Народното събрание червените все пак няма да останат без заплати.

Когато не ходиш на работа по неуважителни причини, то тогава, дори и цял месец да отсъстваш, дори тогава получаваш 1/3 от брутната заплата и 1/3 от представителните разходи, подчерта националистът. Депутатската заплата се формира и на база участие в комисии, стаж, безотчетни пари за нещатни сътрудници и т.н. Тази сума, грубо, може да надхвърли 1000 лева, каза Сидеров. Кой в България не ходи на работа и получава една нелоша за българските стандарти заплата, недоумява той.

"Атака" иска това да отпадне. Още през 2013 г. те са го предложили. Тогава червените са били против. Затова вчера при парламентарния шеф Цвета Караянчева Сидеров отново е поставил въпроса да се орежат абсолютно всички финанси на отсъстващите без причина депутати.

ГЕРБ очаква извинителни бележки от БСП за отсъствието им

ГЕРБ очаква извинителни бележки от БСП за отсъствието им

Според Данаил Кирилов трябвало да има радикални санкции

Ако не ходиш на работа - нула, предлага лидерът на "Атака". Той иска да се орежат и командировъчните на отсъствалите.

Червените да не заблуждават хората, че не получават никакви пари. Нека да поговорим малко за пари, имаше една песен Let's talk about money, посочи националистът, според когото въпросът не трябва да се отлага.

Според Волен Сидеров най-вероятно щяло да има недоволни сред левите, защото част от тях сигурно разчитали на това заплащане. Ще се наложи промяна в правилника на Народното събрание, защото в момента председател на парламентарна група може да извини отсъствията на цялата група. Сидеров иска и тази възможност да бъде орязана.

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

БСП обявяват евролистата си през март

Казусът щял да обхваща всеки депутат, не само парламентарна група, като лидерът на "Атака" обясни, че така щял да дисциплинира и своята група. Виждате как работим за затягане на редиците, похвали се Волен Сидеров.

Припомняме, на пленум в неделя, Националният съвет на БСП реши депутатите на левицата да напуснат парламента. Предложението беше направено от лидера Корнелия Нинова в началото на форума.

След това от ГЕРБ решиха да върнат преференциалния вот. Въпреки това червените не се върнаха в пленарната зала, а Корнелия Нинова посочи, че това може да стане само на пленума на БСП.

Днес пък от ГЕРБ заявиха, че очакват да се появят извинителни бележки от ръководството на ПГ на БСП за тяхното отсъствие.

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Етикетът на всичко това е подигравка с правото и с парламентаризма