Нека бъдат така любезни, господин Йовчев и колегите му, да извадят разработките на учреждението (ДАНС), да извадят кой какво е правил.

С такъв призив лидерът на "Атака" Волен Сидеров излезе в студиото на БиТиВи като индиректно обвинение към сините лидери.
Сидеров намекна, че разработки в ДАНС има както за Иван Костов и Атанас Атанасов, така и за други лица от десните сили в парламента. Като пример той посочи връзки на "син лидер с Поли Пантев".

Според Сидеров може да се направи извод, че тези служби са работили като прикритие на престъпленията и продължават и сега в този дух.

Костов и костовци още не могат да преглътнат факта, че "Атака" влезе в парламента през 2005 година и има повече народни представители. Така лидерът си обяснява обвиненията към себе си от страна на Синята коалиция.

Сидеров посочи обаче, че в последните месеци тази компроматна война се е изострила, като затова обяснението е - „гномът Иван Костов, това човече вече се изнерви".

Напрежението, по думите на лидера на "Атака", се дължи на яд, който изпитват сините, че не участват в правителството на Бойко Борисов и че не са получили исканите от тях 3 министерства и съответните заместник-министри.

„Те изнудваха и натискаха Борисов и Слава Богу той не се поддаде. Ние сме единствената парламентарна група, която се държи коректно", допълни Волен Сидеров и подчерта, че ако в правителството на ГЕРБ имаше и представители на Синята коалиция, "Атака" не би подкрепяла управлението, защото: „Ние не можем да подкрепяме престъпници и грабители."

Сидеров припомни като доказателство за думите си приватизацията по времето на правителството на Иван Костов и посочи, че Иван Костов е бил пробутан от Андрей Луканов.

"Когато аз правих СДС, такъв човек като Иван Костов нямаше", разгневи се лидерът на "Атака" и отсече, че не самият той (както е според обвиненията на Атанасов) е с криминално минало, а: „Криминално минало има господин Иван Костов." "Доказателството за това е цяла България", допълни Волен Сидеров.

Целта в момента на Иван Костов е да подрива това управление и след това да излезе на бял кон и да каже: „Аз казах ли ви?", каза още като обяснение Волен Сидеров.

Той отхвърли обвинения, че е помощник на Първанов, тъй като регулярно атакува Синята коалиция. Според Сидеров не "Атака", а ДСБ имат отношения с Първанов и работят срещу правителството на Бойко Борисов.
Първанов помогна на Костов, като върна 8%-та бариера, иначе сега Костов и костовци изобщо нямаше да се в парламента", коментира той.

Той (Иван Костов) иска със своите 5 депутати да бъде ментор, да ръководи. И тъй като това не става, този човечец започва да нервничи", допълни Волен Сидеров. По въпроса за участието в парламентарните комисии лидерът на "Атака" отсече, че няма намерение да се оттегли от никакви комисии, тъй като и Иван Костов не го прави.

А по въпроса за отношенията с Атанас Атанасов, Сидеров обяви: „Фалшификатите на Атанасов, с него ще се разправят адвокатите ми, не искам да говоря."