Президентът Георги Първанов се опитва да саботира традиционния митинг на Атака пред храм-паметника „Александър Невски" по повод утрешния национален празник.

Този упрек прозвуча от думите на лидера на партията Волен Сидеров. По-рано от Атака съобщиха, че заместник-председателят на Столичния общински съвет Иван Сотиров се опитва да саботира изграждането на сцената пред храм-паметника.

От Атака обясниха, че имат разрешение за митинга и съответно издигане на съоръжението от столична община. Въпреки това, Сотиров е отишъл пред храм паметника и заявил, че работите по сцената трябва да бъдат преустановени. Като причина посочил рискът от конфликт с НСО.

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че лично за него това е опит за натиск от страна на президента Георги Първанов. Той обясни, че на площада пред паметника е отишъл служител на общината, който казал на работниците да спрат строежа на сцената, тъй като от НСО и почетния караул на държавния глава са предупредили, че съоръжението може да пречи.

Припомняме, утре в 11 ч. пред паметника на Незнайния войн се състои традиционното издигане на националния флаг по повод трети март.

По думите на лидера на Атака, от НСО искали да няма сцена на партията на 3 март, тъй като това явно ги дразни. Мен също Първанов ме дразни, но аз не казвам да се изнесе от Дондуков - така би направил услуга на народа, коментира Сидеров. Той беше категоричен, че партията му не смята да отстъпи, тъй като традиционният митинг на Атака се провежда всяка година от 2006 г. насам.

Освен това националистът добави, че НСО продължава да работи без закон. Аз съм свикнал. Имам здрави нерви, ще се оправи, убеден е той. Националистът добави, че е говорил със заместник-председател на СОС Иван Сотиров и изтъкна, че партията има разрешение. Никой няма право да ни провокира и да саботира националния митинг, каза още той.

Сидеров допълни, че президентството не може да саботира една парламентарно представена сила. Той заяви, че активисти на Атака са готови да дежурят на смени, докато сцената бъде изградена, за да са сигурни, че няма да последват повторни опити за спиране на работите по изграждането й.

Лидерът на партията посочи, че очаква на утрешния митинг на партията да се събират около 10 000 души.