Нямам правомощията да отговоря на този въпрос. Той е в ресора на колегата Томислав Дончев. Така вицепремиерът Валери Симеонов отклони въпроса на партньора си в ОП Волен Сидеров за концесията на злато на фирмата "Дънди Прешъс Метълс".

Волен Сидеров и Валери Сименов като храна за медиите

Волен Сидеров и Валери Сименов като храна за медиите

Сидеров не иска Касабов в коалицията, но не се налага

Сидеров беше категоричен, че 18 години се занимава с темата за златните концесии и посочи, че рудникът Челопеч е продаден за 4 млн. долара през 1999 г. Той определи сделката като престъпна и изтъкна, че през годините многократно е поставял този въпрос на различни правителства.

Сидеров настоя за проверка на концесията и прикани Симеонов вместо проверки по морето да направят проверка на 566 концесии за добив на природни богатства.

Валери Симеонов заяви в отговора си, че въпросите свързани с подземните богатства, са регламентирани със Закона за подземните богатства. Той уточни, че изпълнението на закона е в ресора на министъра на енергетиката.

Симеонов каза още, че председателства координационен съвет по концесиите и в това си качество пое ангажимент да изиска въпросният договор от колегата си Томислав Дончев.

Сидеров посочи, че не е удовлетворен от отговора. По думите му интересът на България е силно накърнен.

Валери Симеонов пък контрира, че в своята дейност винаги стриктно се е придържал към своите правомощия и задължения.
Той посочи, че не е нито фюрер, нито е водач на проверките по морето, които, по думите му, стават лайтмотив втори сезон.

Симеонов заяви, че това са проверки, които са регулярни.

Кметът на Трън предлага местен референдум за добива на злато

Кметът на Трън предлага местен референдум за добива на злато

Иска да се проведе с предсрочния вот