Приветствам решението на парламента, с което отпаднаха тези два члена. Това коментира пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов по повод ветото на президента Румен Радев върху текстовете от Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Симеонов обеща на Сидеров да изиска договор за концесия на злато

Симеонов обеща на Сидеров да изиска договор за концесия на злато

Симеонов мисли "шумните" си проверки за регулярни

Ветото бе гласувано вчера от народните представители и стана повод за размяна на упреци между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Коалиционните партньори в малката коалиция "Обединени патриоти" бяха помирени след намесата на премиера Бойко Борисов.

Волен Сидеров коментира пред журналисти, че ако не се карат и не спорят с колегата си Симеонов медиите няма да има какво да излъчват. "Медиите са обречени на глад, ако сме скучни и не си разменяме остри реплики", коментира той. По думите му в противен случай трябва да се държат като в японски театър.

Сидеров изрази задоволство, че с постигнатата вчера договореност при премиера Бойко Борисов предлаганите законопроекти ще бъдат обсъждани първо на коалиционен съвет.

Той постави въпроса за Валентин Касабов, с който вчера се стигна до физически сблъсък, като изтъкна, че не е подходящо Касабов да остава в групата на "Обединени патриоти". "Смятам, че Валентин Касабов не е подходящо да стои в ПГ на "Обединени патриоти", заяви Сидеров.

"Чакам групата да се събере и да реши какво да прави с Касабов. Не искам да се налагам, да съм аз този, който да каже да се съберат. Нека те решат по съвест. Това е човек, който не може да работи в отбор. Може да питате за това всички колеги, включително и тези от НФСБ, които са изразявали недоволство от неговото поведение", настоя Волен Сидеров.