Синята коалиция ще внесе днес документи в ЦИК, за да се регистрира за евроизборите. Все още не е ясно под каква форма ще стане регистрацията на СДС.

Припомняме, вчера стана ясно, че Софийският градски съд може да не успее да приеме решение за легитимността на новото ръководство на СДС до 12 май.

Тогава изтича срокът за регистрация в Централната избирателна комисия за евроизборите.

Спазвайки закона, едва ли е възможно по теоретически и практически път да се получи решение до предвидения последен срок за регистрация в ЦИК, каза председателят на съда Светлин Михайлов.

В писмо до медиите Националния изпълнителен съвет на партията заяви, че макар и формално СДС да не е в регистрацията на партиите, създаващи Синята коалиция, членовете и симпатизантите на СДС ще имат възможност да гласуват за своята партия.

В отворено писмо на ръководството на партията се казва още, че водач на листата за евроизборите остава Надежда Михайлова, а съпредседател на коалицията е Мартин Димитров. Решението за това е на националния съвет на синята партия.

Лидерите на Коалиция "Напред" - ВМРО, "Гергьовден", ЗНС и ЕНП, също ще внесат документите за регистрация на политическата формация за евровота днес.