Изказването на Татяна Дончева в пленарна зала развесели премиера.
Сергей Станишев, широко усмихнат, дори отиде до работното място на журналистите от печатните медии. Премиерът се загледа в екрана, на който репортерите следят хода на дебатите.

Депутатът от ОДС Йордан Бакалов го хвана под ръка и го „отведе по коридора", за да могат журналистите да работят спокойно, необезпокоявани от ненадейната визита на високо ниво.

Като своеобразно признание Татяна Дончева определи брошурата, която по-рано днес СДС раздаде. На нея е изобразено лъвчето символ на партията с червен картон в едната ръка.

Според депутатката обаче това всъщност е червена бюлетина и така СДС призовава симпатизантите си да гласуват за социалистическата идея.

В пленарна зала Татяна Дончева подчерта още, че Африка е млад континент. Работната ръка също е млада. Тя изтъкна, че в Сомалия хората живеят до около 20 години. „Дано и продължителността на живот на СДС не е толкова", каза Дончева.

„След този сърцераздирателен вот на недоверие, в който опозицията обяви, че е плод на отчаяние, на правителството не остана нищо друго освен утре да подаде оставка в знак на съчувствие към опозицията", каза още народната представителка.

„За съжаление песента Illusion спечели Евровизия. Конкурсът мина. Днес вече сме в друг конкурс. Днес той отговаря на поговорката за гладната кокошка, която сънувала просо", подчерта Татяна Дончева.

Тя обяви, че иска силна левица и силна десница, защото по думите й това е гаранция за добър политически живот.