Системата за гласуване даде дефект. Разкритието направи Халил Летифов. От трибуната той обясни, че той и негови колеги са гласували, без пръстов отпечатък. От само себе си системата за гласуване отчитала гласовете им.

От БСП също настояха да се провери системата за гласуване. Иначе оставало съмнение за гласуваните текстове и възниквало опасение за кворума в зала. От ГЕРБ поискаха удължаване на работното време на парламента.

Валери Симеонов обясни, че няма нарушение на гласуването с биометрични данни. Тома Биков от ГЕРБ хвърли топката към левите, които твърдо защитавали машинния вот.

От ДПС пък обявиха, че имат запис на гласуването без биометрия. Системата е изправна, не се даде Симеонов, който председателстваше заседанието.

Християн Митев обясни, че в дясно нямало проблем със системата за гласуване. Опозицията ако се съмнявала, можела да даде кодекса на Конституционния съд.

Очевидно искате да блокирате работата на НС, заподозря Димитър Лазаров от ГЕРБ. Нямам съмнение в биометрията, отново обясни Валери Симеонов. Има запис нон стоп, подчерта и Юлиан Ангелов от ОП.