"Боли ги ГЕРБ. Много ги боли". Това написа във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" по повод днешните две пресконференции на партията на Бойко Борисов.

Той иронично отбелязва, че болката е голяма, защото малката болка се равнявала на една пресконференция, а голямата - на две.

По негови думи болката е толкова голяма, защото вече няма да я има "тяхната" ЦИК - овладяна, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка.

"Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК", изтъква Трифонов.

ГЕРБ скандализирани от консултациите за ЦИК на Радев

ГЕРБ скандализирани от консултациите за ЦИК на Радев

Георг Георгиев в ръце с разпечатка от Сметната палата: Не лъжем за дарите на "Да, България"

Той заявява, че разбира желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро, но това не било така.

"Всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има. Ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва", отбелязва лидерът на ИТН.

Днешната болка на ГЕРБ по негови думи била именно, че ЦИК ще е друга.

В световния ден на свободата на словото Трифонов напомня, че страната ни е едва на 112-о място. Според него новият Изборен закон е едно добро начало за определянето на правила и свободно изразяване.

Както казва мъдрият български народ: "Никой не може да спре гората да се разлиства", завършва поста си той.

Президентът назначава с указ ЦИК

Президентът назначава с указ ЦИК

Скоро време ЦИК ще има по-голям състав от парламента, шегуват се от ДПС