"Ваксинационната кампания върви като охлюв по стръмното. Ако се кара с тези темпове, ще откараме сигурно още 10 години. ГЕРБ, ДПС и БСП могат да извлекат полза от ситуацията и спадането на активността, където пред урните ще отидат само твърдите ядра на партиите". Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът Кольо Колев.

Според него в момента тече нормална предизборна борба и опит политическият противник да бъде окалян.

От своя страна политологът Христо Панчугов посочи, че към момента българската политика е лишена от смисъл. По тази причина според него е нормално да се търси подкрепа именно чрез нападки и компромати срещу опонентите. По негови думи тези похвати ще бъдат доминиращи в кампанията

Той прогнозира ниска избирателна активност.

Панчугов заяви, че решенията на правителството се влияят от изборите и умората заради затварянето, а не толкова от здравните съображения.

Изненада според него може да е нова крива на заразата, която може да откаже много хора да гласуват.

Партията на Слави Трифонов се явява сама на изборите

Партията на Слави Трифонов се явява сама на изборите

Тя нямало да участва в предизборни коалиции

По негови думи БСП не изглежда готова да направи каквото и да било. Пачунгов изрази мнение, че курсът, поет от Корнелия Нинова, е сложил рамка и ограничения на подкрепата, която социалистите може да вземат на изборите.

Колев се съгласи с думите му и добави, че БСП не е успяла да стане притегателен център на общата опозиционност в обществото. В резултат на това имало нарояване на опозиционността в нежелаещи да играят заедно политически партии.

Той отбеляза, че в тази обстановка на висок критицизъм и търсене на алтернатива Слави Трифонов е имал огромни шансове да стане водач на обществените настроения. От негова страна обаче нямало никаква активност.

Партията на Слави Трифонов изключва следизборна коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС

Партията на Слави Трифонов изключва следизборна коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС

От "Има такъв народ" ще се опитат да осигурят 12 хиляди застъпници за изборите

"Той не се е изказал по въпроса с властта. Имаха възможност да станат едни от първите, но какво ще правят с властта? Позицията им ги обрича на неучастие в политическия процес. Хората се интересуват какво смяташ да промениш в политиката, за да стане животът им по-добър", подчерта Колев.

Пачунгов също потвърди, че Трифонов е имал огромен шанс. По негови думи той е единственият, който стои на пейзажа като бъдеща част от промяната. Това обаче нямало да е достатъчно, тъй като са важни лицата. По тази причина според политолога ще е от ключово значение как ще осъществят политическата промяна.

"Ако не влезем скоро в този разказ, всички останали, извън двете основни партии, само ще губят от подкрепата си и ще отблъскват избиратели", категоричен бе Панчугов.

Експерти: Слави Трифонов с шанс на следващите избори

Експерти: Слави Трифонов с шанс на следващите избори

Стойчев очаква по-масови протести през септември