Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов тържествено обяви с пост в социалните мрежи, че ще подаде имуществената си декларация пред КПКОНПИ тази година. През изминалите две години, въпреки че по закон бе длъжен да го прави като депутат (2021 г.) и лидер на партия, получаваща държавна субсидия (2021 и 2022 г.), това не се случваше.

Законът казва, че при неподаване в срок на декларация, освен ако това не се дължи на причини, за които лицето не отговаря, трябва да започне проверка на КПКОНПИ за доходите. До този момент КПКОНПИ не е предоставяло информация дали срещу Трифонов тече или е имало такава проверка, както и какъв е резултатът от нея.

Днес Трифонов заявява, че е платил глобите си за това нарушение.

Излага и основанията, поради които не е подавал декларацията си - опит да запази личния си живот, да не дава повод за сеир и да задоволява жълто любопитство. Освен това лидерът на ИТН заявява: "Но не съм бил прав, защото законът важи за всички." Декларира и че всичко, което притежава, е изработено абсолютно законноу абсолютно доказуемо и то "пред вашите очи".

ИТН се мобилизират с подписи за референдум и за изборите

ИТН се мобилизират с подписи за референдум и за изборите

Явяват се на предстоящите предсрочни избори самостоятелно