Противниците на властта се събират в един отбор. Това е най-лошият сценарий за властта. Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

Според него са се създали условия за синхронизиране на разпокъсаните иначе противници на управляващите.

По думи на Симеонов дори хора със синя биография подкрепят червен президент. Той посочи, че се е получило от нищо нещо.

Той обясни, че за да се оцени дали ще се получи "перфектна политическа буря", трябва да се проследи какво ще се случи от всичко, заявено като нагласи за протести, или хората ще ходят на море.

Радев: Контролът над НСО е в ръцете на властта и парламентарна комисия

Радев: Контролът над НСО е в ръцете на властта и парламентарна комисия

Тече вътрешна проверка на действията на гардовете на НСО в парк "Росенец"

Според него акцията на Христо Иванов е била добра от гледна точка на политическото позициониране, тъй като с минимум средства е постигнала максимален ефект и е върнала "Да, България" в мача.

Симеонов заяви, че темата "Росенец" е напипала масовия политически вкус у нас, който не обича големи имоти.

Политологът предположи, че Ахмед Доган се нуждае от държавна охрана, а не от каквато и да е. Това са неща, които ние не би трябвало да знаем, защото те са от по-друго естество, може би разузнавателно, поясни той. Според него големият проблем на ДПС бил, че не държат сметка за общественото мнение.

Да, българите са търпеливи хора, но ако ДПС искат да участват във властта по малко по-директен начин и да бъдат приемливи в очите на хората, ще трябва малко по-гъвкаво да действат, заяви той.

По негови думи ДПС са се долепили до ГЕРБ във властта и на принципа на варенето на жабата очакват обществото да свикне с това.

Десетилетия НСО гази правилата, убеден Симеонов

Десетилетия НСО гази правилата, убеден Симеонов

Не било истина, че президентът не контролирал НСО