Социалистите опровергаха твърденията,че контрабандата намалява. Румен Гечев представи доклада на Агенция "Митници" за контрабандата.

Той е недоволен, че докладът излиза след вота на недоверие и така опозицията била лишена от още един аргумент срещу кабинета.

Борисов доволен от рекордно ниските стойности на контрабандата

Борисов доволен от рекордно ниските стойности на контрабандата

Сотир Цацаров: Това не е възможно без партньорство с бизнеса

С 50 милиона лева не са изпълнени приходите от акциз според Гечев. По думите му се забелязва намалена ефективност в работата на правителството.

Заловени били два-три ТИР-а с цигари. Според Гечев тенденцията при горивата също не е позитивна, а приходите от горива не растат.

"Правителството на ГЕРБ и техните партньори лъжат за нивата на контрабандата", смята Гечев, като според него твърденията на управляващите се разбивали на пух и прах от данните на Митниците.

Иначе от БСП не обвиняват в лъжа премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, които в понеделник представиха позитивни данни за борбата с контрабандата. "Числата са различни", посочи Румен Гечев.

Властта бори контрабандата, опозицията не вярва
Обновена

Властта бори контрабандата, опозицията не вярва

Службите докладват за контрабандата

Драгомир Стойнев пък иска анкетна комисия за работата на системата БАЦИС.

"Искаме разследване на парламента за начина, по който функционира тази система, тъй като социалистите са притеснени за приходите". Имало много въпроси, с които законодателният орган трябвало да се заеме. Социалистите предлагат комисията да е на паритетен принцип с по двама депутати от парламентарна група.

75% от тютюна за свиване в страната е контрабанда

75% от тютюна за свиване в страната е контрабанда

86% от всичкия незаконен тютюн за свиване се произвежда в България