БСП внася сигнал до главния прокурор. Червените сезират Цацаров заради изявлението на премиера Бойко Борисов, че в парламента има хора, замесени в наркотрафик и купуване на гласове.

За БСП било недопустимо в законодателния орган да има такива хора.

Левицата настоява и за разпит на министър-председателя. Ред е на главния прокурор, подчерта Филип Попов.

ГЕРБ просвещават и ориентират социалистите

ГЕРБ просвещават и ориентират социалистите

Занесоха им статии от пресата право в тяхната стая

Главна прокуратура трябвало да прецени какви действия да предприеме, нищо че Сотир Цацаров едно обясни, че Борисов е направил политически изказвания.

Недопустимо е в българския парламент да има хора, които да се занимават с наркотрафик и които купуват гласове, посочи и Георги Свиленски. Червените щели да продължат с опозиционните си действия, такива, каквито преценят.

ВКП проверява думите на Борисов за депутатите-наркотрафиканти

ВКП проверява думите на Борисов за депутатите-наркотрафиканти

Проверката е по сигнал от Гражданско движение "Борец" и от движение "Възраждане"

Припомняме, че преди десетина дни се разрази скандал между двете основни политически сили БСП и ГЕРБ по повод реплика на премиера Борисов за наркотрафикантите и търговци на гласове на затворници, които са в народното събрание.

Въпреки че Борисов не посочи имена, по-късно негови съпартийци припомниха случаите с Манол Генов, депутат от БСП, и колегата му Георги Стоилов.

След като социалистите направиха опит, но не успяха да извикат премиера Бойко Борисов на обяснение в пленарна зала, напрежението се прехвърли между лидера на БСП Корнелия Нинова и вече бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев.
С мотив за помиряване на основните парламентарни политически сили пред председателя на ЕП Антонио Таяни Главчев хвърли оставката си.

Снимка 324996

Източник: Пресцентър БСП