Oт БСП искат да се постави всичко на масата затова кой е собственикът на "Юлен" АД. С такова искане излезе социалистът Крум Зарков след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Социалистите искат пълна информация относно собственика на "Юлен", кога той е придобил дружеството, за колко пари и какво е отношението му към концесията.

И Борисов разбрал вчера, че Жирардели инвестира у нас

И Борисов разбрал вчера, че Жирардели инвестира у нас

Борисов "горд" със силата на нашите зелени

Припомняме, вчера, на 17 декември в публичното пространство бе обявено, че скилегендата Марк Жирардели е придобил "Юлен" през 2016 година. До скоро се смяташе, че мажоритарният дял акции се държи от собственика на кипърската "Дюк Номинийз Лимитид" - Георгиус Георгиу.

По-късно днес екологът Тома Белев обяви че все още не се знае кой е реалният собственик на концесията "Юлен".

Зарков обясни, че всички са останали изненадани от новината, че шампионът по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели е собственик на дружеството концесионер в най-големия ски курорт.

Жирардели придобил "Юлен" през 2016 г.
Обновена

Жирардели придобил "Юлен" през 2016 г.

Срам го е като обяснява, че 10 години не могат да построят втория лифт

Припомняме, до скоро Жирардели бе съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Това е пълен абсурд и подигравка с хората, каза Крум Зарков.

"Миналата година по това време Гинка Върбакова се оказа, че е купувач на ЧЕЗ, а днес Марк Жирардели купува "Юлен". Само може да се питаме какво може да се случи от тук нататък. Може би от лятото концесионирането на Черноморието ще отиде при Майкъл Фелпс", отсече Зарков.

Припомняме, американският плувец Майкъл Фелпс има най-много златни олимпийски медали.

Хванаха Ценко Чоков в ресторант, докато е под домашен арест

Хванаха Ценко Чоков в ресторант, докато е под домашен арест

Полицията и прокуратурата започват проверка...

Социалистът Кирил Добрев заяви, че всеки, който каже истината срещу управляващите, бива смачкван. Има ли данни затова, че шефът на РПУ Бяла Слатина си е вършил работата като редови служител на МВР, поиска да разбере той. Добрев благодари на медиите за направените снимките на Ценко Чоков, защото те се показали как той се излежава присъдата.

БСП не вярва на КЕВР

БСП не вярва на КЕВР

10-15 души, затворени на тъмно, решават съдбата на милиони, обясни Нинова

Нинова припомни позицията на БСП, че са против приватизацията на стратегически за страната обекти.

Лидерът на столетницата призова премиера Бойко Борисов щом иска да не се приватизира "Булгартраснгаз" да последва програмата на БСП всички стратегически да бъдат забранени за приватизация, включително и отдаване на концесия.
"Щом така е загрижен за националната сигурност и за тези обекти, да спре веднага концесията на летище "София". Да помисли и за предложението ни да не се дават на концесия плажовете на България, жп-инфраструктурата, подземните богатства", допълник Корнелия Нинова.

ЕК наложи 77 млн. евро глоба на БЕХ за монопол

ЕК наложи 77 млн. евро глоба на БЕХ за монопол

Групата БЕХ не допускала конкуренти до газовата инфраструктура у нас

От БСП искат условията от ЕК кога и на кого са предоставени условията за приватизация.

По повод информацията, че ЕК глобява БЕХ със 77 млн. евро и изявлението на Борисов, че тази сума е малка, Нинова коментира: "Тезата, че е било поставено условие или да се приватизира "Булгартрансгаз", или да се наложи глоба, се появи публично от правителството, след налагането на глобата. Наш евродепутат ще зададе въпрос на еврокомисаря по енергетиката- дали е вярно. От ЕК ние такова нещо не сме чували официално".

Борисов уверява, че не гражданите ще плащат глобата на БЕХ

Борисов уверява, че не гражданите ще плащат глобата на БЕХ

Национално предателство би било приватизацията на "Булгартрансгаз"