Социалистите не били загубили тренинг. Три месеца сме отсъствали, но все ние се интересувахме от работата на НС, заяви в кулоарите на парламента Драгомир Стойнев.

Според него досега парламентът не е свършил много работа. Нямало е достатъчно законодателство. Затова пък се връщаме в един доста променен парламент, подчерта червеният депутат. Липсва Цветан Цветанов, липса Данаил Кирилов, виждаме, че Делян Пеевски всеки ден идва на работа, коментира той. 

Стойнев очаква конструктивна работа в парламента, а левите били спокойни. Той не дава оценка дали е било грешка напускането, но предположи, че ако били тук, щяло да се продължи с противопоставянето.

Работата ще се забатачи с връщането на БСП, убеден Валери Симеонов

Работата ще се забатачи с връщането на БСП, убеден Валери Симеонов

Щели да започнат неоснователни възражения

Не смятам, че изборите бяха загубени заради нашето отсъствие в парламента, смята още социалистът. Ние сме конструктивна опозиция, увери още Драгомир Стойнев. Добрите идеи щели да се приемат от червените. БСП призовава за нормален диалог. За идеята на ДПС за диференцирано ДДС за хляба и други продукти, той припомни, че това е било идея на социалистите. Тогава не бяхме чути нито от ДПС, нито от ГЕРБ, изтъкна Стойнев. Според него сега щяло да е странно, ако герберите приемат тази идея на Делян Пеевски.

Припомняме, по-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че с връщането на БСП в парламента работата ще забатачи, защото ще започнат неоснователни възражения.

Тома Биков пък заяви, че ГЕРБ са доволни от връщането на опозицията в пленарната зала.

ГЕРБ доволни, че опозицията е в зала

ГЕРБ доволни, че опозицията е в зала

Всеки има право като сбърка, да се поправи, смята Тома Биков