Социалистите се сприятелиха със Съюза на патриотичните сили "Защита", които са член на малката коалиция в управлението на държавата "Обединени патриоти".

"Днес продължихме срещите с извънпарламенарни партии и граждански движения, във връзка със създаването на общ фронт за честни и прозрачни избори. Със Съюз на патриотичните сили "Защита" имаме пълно съвпадение на идеите, на тезите и на начина, по който да се обединим, за да дадем гаранции, че изборите ще бъдат прозрачни, честни, по нови правила." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която проведе среща с представители на патриотичния съюз.

Нинова призова за общ фронт за честни избори, без значение партийна принадлежност

Нинова призова за общ фронт за честни избори, без значение партийна принадлежност

Борисов направил сценка на която вече и децата в България не вярват

По думите на Нинова кръгът от организации, с които БСП се среща, се разширява. Това било третата среща на социалистите с други формации. Отделно около 20 други организации вече заявили желание също да седнат на маса със червени.

"Благодаря на организации, партии и хора, които застават до нас в една принципна и надпартийна битка срещу модела на прехода, срещу задкусилието в политиката, срещу договорките за партийни интереси, насочени срещу обществените такива", каза Нинова и допълни, че точно това били причините БСП да са извън парламента. Целта на социалистите била промяната - както на статуквото, така и на модела.

Обединените патриоти се сдобиха с нов член

Обединените патриоти се сдобиха с нов член

Съюзът „Защита“ влезе при НФСБ, Атака и ВМРО

От своя страна председателят на Съюза на патриотичните сили "Защита" Николай Захариев заяви пред журналисти, че с БСП са се обединили около идеята, че провеждането на честни, справедливи, прозрачни и демократични избори била без алтернатива.

"Ако със собствени усилия не гарантираме провеждането на такива избори, няма как да променим статуквото", каза Захариев.

По думите на патриота през последните 30 години изборите у нас се провеждат по начин, който трябва да се промените. Управляващите не трябвало да налагат своите методи в изборния процес.

Захариев изрази съгласие с позициите на БСП по Изборния кодекс. "Тази тема няма партиен оттенък. Ще направим всичко да настъпят така желаните промени в изборното законодателство, които да гарантират честни избори", заключи той.

Нинова убедена, че ГЕРБ ще се опитат да фалшифицират изборите

Нинова убедена, че ГЕРБ ще се опитат да фалшифицират изборите

Изборният кодекс обслужвал партия ГЕРБ, за да се задържи на власт