Искането за увеличаване цената на тока за пореден път доказва, че правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, начело с Министерство на енергетиката, са в основата на непрофесионалното управление на енергийната ни система. Това заяви социалистът Таско Ерменков на брифинг в централата на партията по повод искането на трите ЕРП-та за покачване цената на тока.

По думите му от БСП винаги са против необоснованите искания за увеличаване на каквато и да било цена за важни стоки и услуги.

И трите ЕРП-та искат по-скъп нощен ток от 1 юли

И трите ЕРП-та искат по-скъп нощен ток от 1 юли

ЧЕЗ иска 67,7 процента поскъпване на нощната тарифа

С всички последствия от тяхното управление се прави опит да се прехвърли увеличението на цената на тока върху потребителите, атакува Ерменков управляващите. Според него най-фрапиращото искане е на ЧЕЗ, което е непосилно.

Причините затова са свързани със скандалните инвестиции, които направи електроразпределителното дружество, и разходът от 72 милиона лева, като с тези пари са се закупили електромери, които не работят.

Велизар Енчев, 10-и кандидат за евродепутат от листата на БСП, посочи, че във вторник от 11 часа ще се организира граждански протест пред Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Той призовава гражданите на София да дойдат пред КЕВР, за да протестират от името на всички българи срещу енергийния терор на чешката компания ЧЕЗ.

Румен Овчаров уверява, че токът няма да поскъпва драстично преди избори

Румен Овчаров уверява, че токът няма да поскъпва драстично преди избори

"Това е процедура за политически, не за стратегически инвеститор", смята той за АЕЦ "Белене"