Пловдивският кмет Славчо Атанасов вече има повод да разцелува премиера Борисов. Министър-председателят е поел ангажимент Пловдив да получи 15-те милиона лева за приемането на столичните бали, предаде Радио Пловдив.

Припомняме, вчера Атанасов обяви, че ако Борисов даде 15-те милиона лева на Пловдив, е готов да го прегърне и разцелува, така както едно време целувал бившия премиер Сергей Станишев, след като дал 47 милиона на града му.

Договорката за 15-те милиона е постигната след среща между кмет и премиер, която бе предшествана от две настоятелни писма на Атанасов. В тях се обясняваше, че парите са нужни за завършване на важни за града обекти.

Цялата сума ще постъпва на траншове по сметките на общината до месец октомври.

Припомняме, именно спирането на заема стана повод за сериозно напрежение между пловдивските власти и правителството, като се стигна и до искане на оставката на финансовия министър.

Разговорът бе поискан от Славчо Атанасов в две поредни писма до премиера.

Само преди дни Атанасов заяви, че ако трябва ще напише още десет писма, че е готов да се унижи и дори да отиде неканен пред входа на Министерския съвет, за да търси среща и защити интересите на Пловдив.