Трябва да се затяга още повече контролът.

Това коментира по време на откриването на пътен възел „Коритна" край Ябланица премиерът Станишев по повод убийството в Студентски град.

„Аз изобщо смятам, че в последните 20 години държавата съзнателно, ако щете, е неглижирана и възприехме свободата като слободия - всеки вече може да прави каквото си поиска", посочи Станишев.

Това е безобразие и точно за това през последните години се стараем да възстановим държавността. Това е въпрос и на правителството, и на парламента, но и на цялото общество, на отношение към държавата и спазването на реда и законите, поясни премиерът.

Той припомни, че правителството подготвя законопроект по отношение на гарантиране на публичната собственост.

„Защото знаете - в Студентски град, а и не само там - на много места в България, има много претенции към висши учебни заведения, към публична собственост, която е свързана със здравеопазването, с културата. Аз уважавам правото на частна собственост, когато има реституционни претенции - те да бъдат компенсирани, но не може в места, които са с публично значение кат ВУЗ-ове - в двора им да правят хотели, заведения, дискотеки, ресторанти и всичко останало", категоричен беше Станишев.

По думите му има политическа воля и подкрепа за законопроекта, обсъден от правителството. Той се доработва и мисля, че тази седмица трябва да влезе в Министерски съвет, подчерта премиерът.