Станислав Стоянов, който ще замести Цветан Цветанов на депутатското място, положи клетва пред народните представители в пленарна зала.

Той се закле да спазва Констититуцията на Република България и да работи в интерес на гражданите.

Плашещо е да си на мястото на Цветан Цветанов. Това заяви в кулоарите на парламента новият народен представил от ГЕРБ.

По думите му ще бъде много трудно да отговори на очакванията, но ще се постарае да ги оправдае.

Цветан Цветанов вече не е депутат

Цветан Цветанов вече не е депутат

121 народни представители гласуваха "за", 7-"против" и 3 - "въздържал се"

Той поясни, че не е имало натиск за другите членове на ГЕРБ, които са били преди него в листата за народните представители на мястото на Цветанов.

Ще акцентирам върху това, което съм учил и работя. Може би туризъм и икономика, отбеляза Стоянов. Според него може да бъде полезен и в културата.

На въпрос дали ще се ползва от съветите на Цветан Цветанов той поясни, че все още не е разговарял с него, но тепърва ще се срещат.

Станислав Стоянов, родом от Велико Търново, е семеен с едно дете.

Завършил е маркетинг в стопанската академия в Свищов и магистър по компютърна мултимедия във Великотърновския университет. Занимава се с реклама и има собствена фирма.

Припомняме, че на 30 март ЦИК взе решение на основа на получено писмо от Народното събрание, в което Комисията е уведомена за предсрочно прекратените пълномощия на Цветан Цветанов като народен представител от Четвърти изборен район - Великотърновски.

Станислав Стоянов заема мястото на Цветанов в парламента

Станислав Стоянов заема мястото на Цветанов в парламента

Предстои обнародване в Държавен вестник

Депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ, като заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда драма със смяната на шефа на ПГ на ГЕРБ. По думите му д-р Дариткова е спокоен и комуникативен човек.

Марешки пък заяви, че има консолидиране на парламента след излизане на Цветанов.

Цветан Цветанов подаде оставка след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от "Артекс", на по-ниски от пазарните цени.

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Иска да въведе модел на понижаване на агресията