Трудно ПП-ДБ ще съберат подкрепа за кабинет. Дори да успеят и да се състави правителство, то ще работи много трудно. Когато говорим за управлението на държавата, са нужни морал и доверие. Това заяви пред БНР бившият служебен премиер и лидер на Български възход Стефан Янев.

По думите му трусовете и скандалите показват ерозия на доверие в политическата класа. Какъв вид конструкция на правителство е възможна, това е трудно да се каже, поясни той.

При липса на идеи, визия и аргументи какво точно искаш да направиш, започваш да търсиш конспиративни теории, подчерта Янев.

Според него като общество сме изгубили цел и посока. Когато две от властите не работят нормално, да разклатиш и третата власт, и то в ситуация на перманентна криза, правиш кризата още по-дълбока. И ако разградим държавата до нейните основи, как ще я съграждаме след това отново, допълни той.

Янев посочи, че заради създалата се ситуация с разпространените записи от Радостин Василев е редно президента да свика Консултативният съвет за национална сигурност и да чуе гласа на службите. Той призвоа в него да не участват Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Бойко Борисов и Мария Габриел. Тези две коалиции да излъчат свои представители, които да не са участвали в преговорите за съставяне на правителство, допълни лидерът на Българки възход.

Ако е имало чужда намеса във вътрешната политика, прокуратурата трябва да се самосезира, смята той.

Разговорът за експертен кабинет важи до момента, в който този кабинет е преди клетвата в Народното събрание. В момента, в който министрите се закълнат, те престават да бъдат експерти и стават политически назначения. Разговорът е завоалиране на неспособността или нежеланието да се носи политическа отговорност, каза още Стефан Янев.

ПП скочиха: Провежда се активно мероприятие на дълбоката държава

ПП скочиха: Провежда се активно мероприятие на дълбоката държава

Радостин Василев е само инструмент на службите