ДДС скара БСП и управляващите. Левите настояват за диференцирана ставка.

Промяната е предложена в Закона за корпоративното подоходно облагане.

БСП внасят текст, който да стимулира фармацевтичните компании, а не по-ниски цени на хляба и на лекарствата, подчерта Тома Биков от ГЕРБ. Нямало никаква гаранция, че намаляването на ДДС ще свали и цените.

Бедните не ядат само хляб, ядоса се Биков и посочи, че бедните се хранят и с мляко и сирене и по тази логика трябвало и там ДДС да се намали. Грижата за бедните хора преминава през социалната политика, не през ДДС, според депутата.

От БСП поискаха безплатни детски градини и 5% ДДС на хляб, мляко и сирене

От БСП поискаха безплатни детски градини и 5% ДДС на хляб, мляко и сирене

Жените социалистки искат семейно подоходно облагане

26 страни от ЕС имат диференцирани скали, защити идеята на БСП Румен Гечев. Много неща се чули в зала, но те нямали нищо общо със здравния разум. Няма развиваща се страна, в която да няма диференцирана ставка, категоричен бе червеният депутат. Чувствам опасност за психическото си здраве, защото слушам разни неща, притеснен е той.

И депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски се ядоса, тъй като демагогията на БСП преливала чашата.

Другари и другарки, вас вече не ви пускат в Северна Корея, а вие говорите за Европа, обърна се той към левите. По мнението му дивият капитализъм на социалистите изгонил 2 милиона българи от страната.

Гърневски се вдъхнови и от парламентарната трибуна изрецитира стих за партията майка, но председателстващият заседанието Емил Христов го прекъсна.

Червеният депутат Славчо Велков настоя да не се допуска изпускане на нерви в зала.

Пенсиите да са по-ниски от кръвното налягане, препоръча той.

БСП кани Горанов на разговор за 5% ДДС върху хляба

БСП кани Горанов на разговор за 5% ДДС върху хляба

Нинова е оптимист за смисъла на стойностните разговори

Днес депутатите успяха да съберат кворум. Те обсъдиха въпроса с облагането на старите коли. БСП упрекнаха управляващите, че най-лесното решение е увеличаването на данъците, а от ГЕРБ репликираха, че в противен случай държавата ще се превърне в гробище за стари автомобили от Европа.

Следващият конфликт в пленарна зала избухна между Патриотите и "Воля". Веселин Марешки заяви, че ако Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не подадат оставка, това ще е победа на байганьовщината в политиката. От своя страна Юлиян Ангелов от ВМРО защити лидера си и се подигра на думите на Марешки с поговорката "крадецът вика дръжте крадеца".