Строителни работници се опитват да засадят обратно изкоренени дървета по столичната улица "Граф Игнатиев". Това показват снимки, изпратени до председателя на политичeска партия МИР и общински съветник Симеон Славчев. Според него безобразията по ул. "Граф Игнатиев" продължават с пълна пара.

Фотографиите са направени на ъгъла на ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Мальовица". От тях става видно, че след като дървета са били изкоренявали, вероятно за да улеснят строителните работи, сега строителите се опитват да ги засадят на предишните им места.

Столичната ул. "Граф Игнатиев" е с бетонирани дървета

Столичната ул. "Граф Игнатиев" е с бетонирани дървета

Спаси София питат Фандъкова, дали десетилетни дървета ще преживеят нейния мандат

В корените на едно от дърветата има шахта. Дървото и шахтата са в песъчлива почва, оградени с плочки. Какво прави шахтата на това място, не е ясно.

Друга снимка показва дърво, сложено върху бетонов постамент ... Дали ще се хване наново и пусне корени след връщането му на предишното място (след като видно е било изкоренено), реторично се пита председателят на новата партия.

"Спаси София" предлага три алтернативи на "перките" по "Графа"

"Спаси София" предлага три алтернативи на "перките" по "Графа"

След поредния инцидент с пешеходец

"Всичко това е скандално и отново доказва, че Столична община не знае какво прави, на кой изпълнител го възлага и не може да контролира изпълнението на ремонтите по "Граф Игнатиев", заяви Симеон Славчев.

Той настоява кметът Йорданка Фандъкова да поеме лична отговорност за ремонта, който става по ул. "Граф Игнатиев".

Организации се обединяват в защита на дърветата по ул. "Граф Игнатиев"

Организации се обединяват в защита на дърветата по ул. "Граф Игнатиев"

Стартират подписка

"Много е лесно да ходиш да откриваш улици, булеварди, ремонтирани болници. Трудно е да контролираш качеството на ремонта на една от знаковите улици в София, но това е работа на кмета и негова отговорност", категоричен е общинският съветник.