Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски не очаква промяна в поведението на ръководството на ИТН, но на народните представители - очаква да има промяна в поведението на предстоящия вот на недоверие. "Ако още малко паднат маските, всеки един народен представител ще се разбере кого подкрепя", каза той в кулоарите на парламента пред журналисти.

Трима арестувани след сблъсък между протестиращи и хора на "Възраждане"

Трима арестувани след сблъсък между протестиращи и хора на "Възраждане"

Полицаи са успели да разпръснат тълпата

Той се надява, гледайки протестите и подкрепата за управляващите, всички депутати да гласуват така, "както намерят за добре". През следващата седмица предстои гласуване на вота на недоверие. Новият председател на парламента най-вероятно ще се избере тогава, когато се обсъжда вотът на недоверие.

Свиленски се надява да не се стигне до ескалация, напрежение и сблъсъци на евентуалните протести.

Премиерът търси подкрепа преди вота за недоверие

Премиерът търси подкрепа преди вота за недоверие

Въобще не ни е страх от избори, посочи Кирил Петков

Припомняме, че вчера се стигна до сблъсък по време на протеста пред Народното събрание в подкрепа на Никола Минчев, който бе отстранен от поста председател на парламента с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", като се предполага със същото мнозинство другата седмица да бъде приет и внесеният от партията на Бойко Борисов вот на недоверие срещу правителството.