"Настоящия парламент е изчерпан морално, законодателно и политически. Това е тежка парламентарна агония." Такъв коментар направи лидерът на БСП Корнелия Нинова днес, след като депутатите приеха поредните промени в Изборния кодекс, с които се върна по-ниският праг на преференциите.

Върнаха стария праг на преференциите в Изборния кодекс
Обновена

Върнаха стария праг на преференциите в Изборния кодекс

Приеха новия проект за промени в ИК на ГЕРБ

Соцводачът изтъкна, че това, което се случва в парламента са два различни и противоположни свята, които нямат нищо общо.
"Онези там се борят как да оцелеят с един пръст на Марешки или подкрепата на ДПС, а хората се борят как да оцелеят", захапа Нинова управляващите.

Нинова: Два различни свята. Онзи там е изчерпан.

Тя обясни, че през тези дни още по-ясно станало, че парламентът не е място, където се пишат закони, а място, където се търгува с брой гласове срещу определен ангажимент от управляващите с една едничка цел - да се задържат по-дълго на власт.

"Така не може да се управлява държавата, защото това е нестабилно, поражда нестабилност и не може да роди трайно и смислено законодателство", посочи Нинова, която честити на ГЕРБ Световния ден на потребителите.

И депутати от "Воля" помогнаха за кворума в парламента

И депутати от "Воля" помогнаха за кворума в парламента

При първата регистрация нямаше кворум

Нинова е категорична, че социалистите няма да се върнат в пленарна зала, защото остава възможността в изборните комисиите да се гласува с 50% мнозинство, което е предпоставка за манипулация и фалшификация.

Тя подчерта, че налице остават така наречените мъртви души в изборните списъци, невъзможността с касационна жалба да се обжалва от Върховния административен съд и съмненията за манипулация и фалшификация на вота остават.

БСП предлага да плати анализа на 46 проби от 4-те магистрали

БСП предлага да плати анализа на 46 проби от 4-те магистрали

Ако не връщат 40% от бюджета на властта, пътищата ще са изрядни, каза Йончева