Представителите на "Продължаваме промяната" останаха безмълвни, почти, пред представителите на медиите, чакащи ги преди заседанието на Националния съвет на партията, провеждащо се в столичен хотел на бул. "Цариградско шосе". То има задача да реши дали партията ще подкрепи или не кабинет с първия мандат на ГЕРБ след като в петък "добрите сили" се срещнаха с кандидата за премиер на първата политическа сила Мария Габриел и Бойко Борисов. 

"Знаете, че ние сме много демократична коалиция. Свършихме коалиционния съвет, сега започва Националния съвет на "Продължаваме промяната", завършваме на "Кърниградска" (улицата в центъра на София, където се намира централата на ДСБ - бел.ред.), завършвайки с парламентарната група (съвет на парламентарната група на ПП/ДБ - бел.ред.). За съжаление за вас, тогава ще можем да кажем информация", парира въпросите на журналистите съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков.

Другата основна фигура в "Промяната" Асен Василев пък финтира чакащите го медии, влизайки пред страничен вход, като от колата му излезе единствено шофьора му.

Очаква се "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да дадат изявление след края на заседанието на парламентарната си група, неизвестно кога като час, но началото на мероприятието е в 20 часа във вторник.

"Войникът на партията" Мария Габриел се завръща в България

"Войникът на партията" Мария Габриел се завръща в България

Като европейски комисар не успя да защити част от своите инициативи пред брюкселската бюрокрация