Правителството, освен да говори и да анализира, да свърши и малко работа. За това настоя заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг в централата на партията.

Ролята на опозицията е да предпазят правителството от грешки в някои сектори, но дебютът на правителството е неубедителен и катастрофален, оцени Дончев.

По думите му безспорно е, че опозицията дължи 100 дни толеранс и от ГЕРБ ще се съобразят с това правило. Този толеранс е условен, защото това правителство прилича на служебните кабинети, управлявали през последните 8 месеца, посочи Дончев.

Лъчезар Борисов: Инфлацията за потребителите стигна 10%

Лъчезар Борисов: Инфлацията за потребителите стигна 10%

Влизаме в една системна криза

Какво показват фактите към момента? Новоизбраното правителство се занимава с това да няма управленски решения без анализ, но не е зле тези действия да се съчетаят с реална работа. В противен случай се оказваме в ситуацията, в която са ви назначили за шофьор, нежно карате волана, не отивате наникъде и бръмчите с уста. Същото е като да са ви назначили за счетоводител, като, вместо да направите аванси, крещите какъв добър счетоводител сте, оцени реторично Дончев работата на правителството.

Томислав Дончев оцени посещението на Кирил Петков в Скопие като грешка с аргумент, че посещението трябвало да е в Румъния. Той призова преди да се говори за инфраструктурни проекти, да се види какво е направено, а не да се казва какво няма. Позицията на ГЕРБ за КСНС не е променена, като нищо не е променено и в националната позиция спрямо Република Северна Македония.

Бившият социален министър Деница Сачева добави, че по време, в което служебното правителство внесло актуализация, непрекъснато се коментирала темата за пенсиите и не е работа на служебното правителство да провежда реформи. Всякакви видове обещания, заблуди, митове и легенди за пенсионната система са опасни и могат да се върнат като бумеранг за тези, които го правят, предупреди Сачева.

Борисов захапа правителството, минало времето на пиара

Борисов захапа правителството, минало времето на пиара

"Тези хора няма да построят нищо"

ГЕРБ получили много писма от граждани за това, че са се почувствали ограбени и излъгани. Тя запита как ще бъдат компенсирани хората с намалените доходи през последните месеци. С тези компенсации може да стане допълнително объркване през февруари месец и за да могат да са компенсации на доходите, трябва да бъдат до 1 юли, което след това ще доведе до ново допълнително объркване в пенсионната система, обясни Сачева.

Според нея, ако някой не е разбирал какво е прието в закона, това е невежество, което няма как да бъде оправдано. Темата за пенсиите изисква сериозна компетентност, задълбочени познания и не може да бъде използвана за политическа дъвка, подчерта Деница Сачева.

По думите ѝ Георги Гьоков, Асен Василев и Румен Радев трябва да обясняват защо пенсионерите са излъгани. Да не се окаже само, че с невежи инструменти се правят левашки политики, каза още Сачева.

ГЕРБ: Кирил Петков вкара енергетиката в колапс

ГЕРБ: Кирил Петков вкара енергетиката в колапс

И цената на баничката скочила с 30 стотинки