Политическата система в България е в дълбока криза. Необходим е разговор между партиите как да излезем от тази криза и да върнем политиката, където ѝ е мястото, с конкретни действия. Това заяви пред БНР зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според него това, за което си говорят политиците, все по-малко засяга хората. По думите му ГЕРБ трябва да инициира диалога между партиите, за да не се повтори същата ситуация след следващите парламентарни избори. Дончев посочи, че по-голямата заплаха е партиите да кажат, че демокрацията е неработеща система и да се търси друг път.

Депутатът отбеляза, че хората, които са разочаровани от цялата политическа система, опитват различни неща, понякога с желание и оптимизъм, понякога да накажат партиите.

По отношение на отхвърлената номинация на Росен Желязко за премиер, Дончев заяви, че политическата логика за едно управление е да има групиране около най-големия. Такава е логиката на търсене на мнозинства. Каква логика има някой, отказал ти подкрепа, да търси твоята? Това означава, че няма доверие и цели, изтъкна той. Според него опциите за диалог за съставяне на кабинет са изчерпани.

Голямата цел на партиите е взаимното унищожение и това не може да доведе до нищо, каза още той.

Борисов си свършил работата - победил на изборите и то потентно

Борисов си свършил работата - победил на изборите и то потентно

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента