Истината на масата в Брюксел и молба за съдействие - това ще бъде моята роля в европарламента, заяви пред журналисти в Разград водачът на кандидатдепутатската листа на Коалиция на българските социалдемократи - д-р Константин Тренчев.

Никакво прикриване на нашата действителност, която става още по-грозна, и тотална борба срещу мечтата на класическите ни политици да бъдем европейци, но да си я караме по балкански, допълни Тренчев, цитиран от БТА.

България е далеч от европейските норми и стандарт, допълни Тренчев.

Предизборната кампания на Коалиция на българските социалдемократи е далеч от популизма, който се вихри в кампаниите на останалите политически партии, каза още водачът на кандидатдепутатската листа на Коалиция на българските социалдемократи.

Изказвания от типа "аз ще направя директива" ми звучат идиотски, защото това не е в правомощията не само на депутата, а и на европарламента, който може да одобрява и да отхвърля директиви, но не и да ги прави, допълни Тренчев.

Според него социалната тематика в европейския парламент е изключително застъпена. Той заяви, че в кандидатдепутатската листа на социалдемократите няма политически лидери, разузнавачи, доносници и агенти.

Етнически листата ни е много добре композирана, защото философията на социалдемократите е, че етносите трябва да живеят в мир и разбирателство, допълни Тренчев.

По думите му, компрометирането на етносите е изключително опасно и неевропейско.

Винаги съм работил в подкрепа на етническия модел, включително съм и репресиран за тази си позиция, припомни Тренчев.

Според него скандалите в политическото пространство го съпътстват от дълги години и са изцяло на икономическа основа.

Те са израз на мъдрата народна поговорка "далаверата ги събра, далаверата ще ги раздели", тъй като явно става въпрос за много пари, които не могат да бъдат разделени,  смята Тренчев.