От Централната избирателна комисия (ЦИК) се оказали рецидивисти заради невъвеждането на машинното гласуване. Това заяви пред БНТ омбудсманът Мая Манолова.

По думите на Манолова от ЦИК нарушили закона и по отношение на електронното гласуване, което трябвало да бъде приложено на частичните местни избори през миналата година. Сега пък депутатите щели да узаконят това положение, отсече Манолова.

Омбудсманът призова за връщане на преференциалния вот в предишния му вид. Тя иска и да бъдат гарантирани правата на българите във Великобритания за участие в европейските избори.

Българите в чужбина настояха пред Манолова за електронно дистанционно гласуване

Българите в чужбина настояха пред Манолова за електронно дистанционно гласуване

Омбудсманът проведе конферентен разговор със сънародниците ни зад граница

Относно проблемите в столичната "Топлофикация" Манолова посочи, че дружеството не дава информация относно това как се събират вземанията от гражданите.

"През 2016 г. поисках информация за събраните средства от юристконсултски дела. Всички тези разходи са за сметка на столичани, обясни Мановолова и допълни, че данните, които стигнат до нея за събраните за 2015 година пари, ще бъдат представени и пред гражданите. Така всички столичани ще могат да получават отговори за дейността на дружеството.

От "Топлофикация" имат 14 дни да отговорят на 10-те въпроса на Манолова, след като нейното съобщение бъде получено.

Заради непосочен адрес от „Топлофикация“ не давали информация на Манолова

Заради непосочен адрес от „Топлофикация“ не давали информация на Манолова

Дружеството предоставя обществени услуги и е длъжно да се отчита, смята омбудсманът