От БСП настояват не само за оставкатa на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика.

Припомняме, вчера министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, след като е имала разговор с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на който сама е пожелала да напусне правителството. Причината е закупеният от нея апартамент на занижени цени в елитния столичен квартал "Изток". Малко по-късно оставка подаде и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

Антикорупцията подхваща апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева

Антикорупцията подхваща апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева

Ще бъде проверена и дейността на фирмата продавач "Артекс инженеринг" АД

По думите на Йончева проблемът не е само в закупените апартаменти на по-ниски цени, а как се вкарват и прокарват лобистки закони в България. Проблемът е, че ГЕРБ е вкарал лобистки Закон за устройство на територията (ЗУТ) през януари 2017 г., който дава възможност на "Артекс" да строи не по новия утройствен план, а по стария, посочи водачът на листата на БСП за евроизборите.

Червените не подкрепят поправката в ЗУТ, но двама социалисти, които са я подкрепили, не са знаели за кого е насочена поправката и кого тя може да облагодетелства.

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Няма нищо незаконно около моите имоти, убеден вторият в ГЕРБ

Социалистите негодуват, че премиерът бил загрижен откъде идват атаките, а не къде е проблемът с имотните сделки на властта.

Йончева припомни последния доклад на Европейската комисия и заяви, че иска коментар от премиера Бойко Борисов затова, че 2/3 от сигналите за корупция на видни български политици не се разследват.

Йончева припомни изказване на председателя на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев, че 42% от приетите закони минават през задния вход и те обслужват частни интереси и частни фирми.

Тя също така припомни доклада на Държавния департамент на САЩ и призова Цветанов да го прочете, докато е във Вашингтон. В него се говорило за "корупция, корупция и неефективна съдебна система".

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, призова държавният глава

"Това е присъда, произнесена към Бойко Борисов в последните години", захапа Йончева управляващите и допълни, че неговото управление е затънало в корупция.

Припомняме, на вчерашния си редовен конгрес ВМРО обявиха, че одобряват решението на правосъдния министър, което определиха като морален акт на добър специалист и добър български политик. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също коментира оставката и заяви, че очаква размествания в кабинета на Борисов.