Предприети са необходимите действия срещу евентуална терористична заплаха у нас. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БНР. Той обясни, че МВР и Държавната агенция за национална сигурност са актуализирали плановете си съвместни действия.  

Цветанов посочи, че в момента няма сигнал за подобна заплаха към България. Въпреки това вътрешният министър беше категоричен:
Но все пак това не трябва да ни успокоява. Службите трябва да бъдат много мобилизирани. Предприели сме съответните адекватни превантивни мерки.

Той допълни, че невинаги тези действия на службите са видими за обществото. Вътрешният министър се обърна със съвет към гражданите да бъдат по-бдителни, когато присъстват на обществени места. Същевременно Цветанов призова да не се създава излишна паника и психоза.

Припомняме, от вчера Български пощи са в най-високото ниво на контрол и сигурност. Мярката беше предприета след опитите за атентати в гръцката столица Атина. На 2 ноември там бяха обезвредени взривни устройства, заложени пред редица дипломатически представителства, едно от които на България.

Вътрешният министър коментира още, цитиран от Дарик, че освобождаването на братя Галеви и Златомир Иванов - Баретата няма да обезверят МВР.

В противен случай обществото съвсем ще загуби доверие в държавата, а и престъпниците ще вземат сериозен превес, заяви Цветанов.

Той допълни, че в последните 15 месеца държавата изглежда по съвсем различен начин. Ежедневието е изпъстрено с повече полицейски операции, но не с криминални хроники за поредните поръчкови убийства, отвличания и банкови обири, подчерта Цветанов.