Двамата вицепремиери - Цветанов и Дянков, демонстрираха отлични отношения в парламента. Изчаквайки въпросите от парламентарния контрол, двамата разговаряха дружелюбно в пленарна зала.

Припомняме, за конфликт между тях се заговори във връзка с проблемите в митниците и след реплика към МВР на Дянков.

В кулоарите, първо Цветанов, а после и финансовият министър обявиха, че са в отлични отношения.

„Ние си говорим постоянно. Така че, това, което Симо каза в един сутрешен блок мисля, че не трябва да го възприемаме като някаква тенденция или нещо, което създава конфликтна ситуация в МС и още повече между вицепремиерите", коментира Цветанов.

Благородно състезание е всеки един от вицепремиерите, всеки един от министрите, всеки един от директорите на съответните сфери и области да си свърши максимално своята работа и да отговори на очакванията на обществото, заяви още Цветанов в коментар на думите на премиера Борисов, че между двамата вицепремиери има надпревара, а той ще е арбитърът.

Дянков отиде още по-далеч, обявявайки, че уважава много Цветанов, тъй като той е направил много и за България, и за партията, и в правителството прави много. Говорим си често, добри приятели сме, подчерта Дянков.

Той уточни, че с Цветан Цветанов говорят често и всяка седмица се срещат и дискутират съвместната борба срещу контрабандата с акцизни стоки.

По думите му е нормално приходният министър да има спорове с останалите министри, които харчат. Подобни спорове имал не само с министрите, а и с премиера Борисов, но това са колегиални отношения.

Иначе сме в прекрасни отношения с Цецо Цветанов, подчерта Дянков.

Той потвърди, че в МВР не се предвиждат бюджетни съкращения според актуализацията на бюджета за тази година.

Помолен да каже какъв подарък смята да подари на Бойко Борисов за предстоящия в неделя рожден ден, Дянков се пошегува, че той (най-вероятно подаръкът, бел.ред) е още мит. Допитвайки се е до другите министри разбрал, че повечето възнамеряват да му подарят картини.

Засега Дянков е категоричен, че неговият подарък няма да е картина, а най-вероятно ще бъде нещо спортно.

На предишния му рожден ден му подарих топка, припомни Дянков.