Коалицията е стабилна. Тази категорична позиция изрази в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Комуникация с малкия партньор имало. Липсата на заседание на Коалиционния съвет не означава, че не си говорим и не обсъждаме темите от политическия дневен ред, подчерта той.

Днес Цветанов разговарял с Валери Симеонов. Днес щял да се чуе и с Волен Сидеров. Съвсем нормално било да има различни мнения, това било демократично.

Войводите готови да говорят за концепцията за интеграция на циганите

Войводите готови да говорят за концепцията за интеграция на циганите

Тя не била свещена книга и можело да се коригира

Цветанов не можел да обсъди концепцията на Красимир Каракачанов за интеграция на ромите, защото вицепремиерът бил блокиран в Брюксел, където всички полети били отменени. Двамата ще участват с конференция в Мюнхен и там щели да се видят.

Цветанов не пропуска да захапе опозицията. БСП разбират, че няма как да спечелят евроизборите, убеден е той. Цветанов припомни , че днешната ЦИК е съставена по правилата на Мая Манолова. Освен това настоящата председателка на ЦИК е назначена от БСП.

Припомняме, БСП даде ултиматум и два дни срок на правната комисия да разработи процедурните правила, по които да се извърши законния избор за нов състав на Централната избирателна комисия (ЦИК). Според ГЕРБ обаче промяната на състава на ЦИК няма да доведе до промяна в изборните резултати. Всички обвинения, че ГЕРБ търси начин за служебна победа се разминават с казуса са, че БСП доминира в сегашния състав на Централната избирателна комисия.