Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов първо казал на съпругата си решението за своето политическо бъдеще.

Това заяви вторият в ГЕРБ на летището пред събралите се репортери, които го очакваха да се завърне от САЩ.

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Няма нищо незаконно около моите имоти, убеден вторият в ГЕРБ

Той обеща, че след като каже решението си на премиера Бойко Борисов, то ще бъде съобщено пред журналистите. Щяло да бъде огласено пред всички коректно, увери той.

Цялата ситуация (за "Апартаментгейт" - б.р.) била добре подготвена и във връзка с изборите, каза Цветанов, но не уточни от кого е била подготвена.

Бил е коректен към ГЕРБ и работил с Бойко Борисов от дълго време. Той бил последният човек, който би предал премиера Борисов, каза Цветан Цветанов.

Не коментира нито оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, нито  двамата зам.-министри, чиито оставки бяха приети - Ваня Колева и Красимир Първанов.

Цветанов си отива, но ще дойде друг, притеснени в БСП
Обновена

Цветанов си отива, но ще дойде друг, притеснени в БСП

Корнелия Нинова: Докато Борисов управлява държавата, няма как да бъде нещо променено

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.