От партия ГЕРБ са поели ангажимент към премиера Бойко Борисов да ограничат споменаването на името на президента Румен Радев.

Президентът подава ръка "над масата" на Бойко Борисов

Президентът подава ръка "над масата" на Бойко Борисов

Не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветанов и зам-председател на партията Цветан Цветанов на пресконференция. "Колкото по-малко споменавам президента - толкова по-добре, поел съм ангажимент за това към Бойко Борисов", заяви Цветанов.

Той увери, че от партията му искат уважение на всяка институция, за сериозно поведение и оценка за институциите, допълни той.

Припомняме, на 4 октомври президентът Румен Радев заяви, че поддържа диалог с премиера Бойко Борисов, но съпартийците на премиера "продължават да безчинстват".

Държавният глава се изрази така, след като сериозна част от изявлението на премиера Бойко Борисов засягаше именно отношенията между президентство - правителство - парламент.

През миналата седмица президентът отправи не малко критики към поведението на ПГ на ГЕРБ, включително и обвини премиера Борисов, че "не е озаптил беквокалите си". Напрежението между институциите се повиши и покрай работата на парламентарната комисия, която разглежда процедурата по закупуване на нов изтребител.