Икономическият стокообмен между Китай и нас през 2016 година е милиард и шестотин. Предизвикателството пред ЕС е диалогът с Китай. Европа е най-атрактивният пазар, но ние искаме да запазим и нашите национални интереси.
Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

Ние не приехме позицията на БСП за държавни гаранции при АЕЦ "Белене". Припомняме, по време на вчерашната среща между премиерите на България и на Китай българският министър-председател каза, че китайският му колега лично се е ангажирал, че ще ни помогне да изведем проекта "Белене" до успешен край.

Той допълни, че на всички форуми, на които е присъствал, се дискутират темите за Русия и Китай. Искаме да имаме диалог и с Китай, и с целия свят. Виждам притеснението на БСП. Няма проблеми между мен и Борисов, заяви Цветанов.

Припомняме, преди ден от БСП поискаха от ГЕРБ да дефинират отношението си към Китай и да се разграничат от изявленията на Цветан Цветанов, че Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността, призова в парламента Кристиан Вигенин.

Цветанов обясни, че с премиера тази сутрин в 7.15 са обсъждали случващото се в момента. Тандемът Борисов-Цветанов-ГЕРБ работи. БСП правят кризисен пиар, защото вече не е тази партия, която беше преди една година. Жельо Бойчев ги напуска, за да прави бизнес, което показва, че средата в България е добра.
Със Спас Панчев сме се виждали само в парламента, с него нямам индивидуални срещи, заяви Цветанов.

Повод за думите му бе изявлението на премиера Бойко Борисов да бъде върнат законопроекта за акциза и отказа от председателя на ПГ ГЕРБ това да стане. От ПГ на БСП изключиха депутата Спас Панчев и той стана независим.

Бившият вътрешен министър от кабинета "Борисов - 1" даде пример, че акцизът в Австрия е 70 %. По думите му, не повече от 50-60% ще е акцизът в страната.

Всичко добро, което се случва, е успех на всички. Когато стане някакъв проблем, ГЕРБ е виновен. Оценката на Борисов беше много емоционална и е от наслагване на много неща. Относно коалиционното ни споразумение - няма разминавания за нещо, което сме подписали, допълни Цветанов.

Цветанов сравни ситуацията в България със случващото се в Германия - ХДС и ХСС в Германия също имаха различия, които успяха на изгладят, каза той и допълни, че няма непреодолими различия.

Голямата коалиция в Германия постигна съгласие за бежанците

Голямата коалиция в Германия постигна съгласие за бежанците

По-строга политика по миграцията…