Постъпил е сигнал на тел. 112, полицията отива на място и разпитва потърпевшата жена. Какво да направи полицията оттук нататък - да изясни случая или да затворим страницата?

Това попита силовият министър Цветан Цветанов в кулоарите на НС по повод вчерашния случай, който по думите му не е с цел да се спират журналисти да си вършат работата.

Не съм виждал визуално Сумиста, каза още министърът в отговор на въпрос срещал ли се е с Петър Стоянов след убийството на Юри Галев. Не съм го виждал и не знам колко му е обемът, може би президентът сигурно ще каже, допълни още вътрешният министър.

Припомняме, според РЗС Цветанов се е срещал със Сумиста в деня на убийствата на Галев.

По повод последните обвинения на Янев от днес вътрешният министър посочи, че познава Андрей Иванов като служител на МВР.

Иванов, по думите на Цветанов, станал член на ГЕРБ и активно участвал в работата на столичната структура на партията. Министърът категорично не отговори дали е лобирал за Андрей Иванов да оглави Столичния общински съвет. Нямам общ бизнес с него, каза още Цветан Цветанов и допълни, че няма общ бизнес и с никой от депутатите на ГЕРБ. Той отрече всичко публикувано в последните дни в медиите.

Аз ще си бъда същият, както и преди тези публикации, изтъкна Цветанов. Той призна, че всички атаки са част от сценарий срещу него и политиката, която води ГЕРБ. Атаката идва от Яне Янев и "виртуалното пространство" - както сам се изрази министърът - около РЗС.

Този сценарий ще продължи и ще бъде много тежък, подчерта силовият министър. Ако се бях договорил с Алексей Петров или някой от неговите хора в момента щях да бъда най-толерираният и най-уважаваният политик, каза още той. Министърът обаче бе категоричен, че Петров не му е предлагал подобно нещо.

Няма да позволя всеки да вади компромати срещу всеки, който се е подготвил за нещо и да търси сензации и манипулиране на общественото мнение и да дискредитира всеки, който работи в интерес на обществото, категоричен бе министърът.

Цветан Цветанов каза, че ще бъде проверено дарението на Лев Корпорация за ГЕРБ от 1000 лева от 2007 година.