Президентът Румен Радев е с изключително неадекватно поведение и позиция по пакета "Макрон". Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в централата на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че поводът за брифинга е изключително недържавническата позиция на БСП и неадекватното поведение и позиция на президента Румен Радев, която защитавала всъщност пакета "Мобилност". Според него явно политическият сезон започва с пълна сила.

Превозвачи: Няма икономическа логика в приетия пакет "Макрон"

Превозвачи: Няма икономическа логика в приетия пакет "Макрон"

Шофьорът пътува до дома си, камионът - на паркинг, по възможност без товар

По думите му това не е нормално за генерал, който е участник в много процеси, и се предполага, че ще има смелост, раздаване за всяка битка и ще може да обедини всички, за да можем да създадем условия са институционални взаимодействие и защита на националния интерес.

Румен Радев призова институциите да се обединят зад превозвачите

Румен Радев призова институциите да се обединят зад превозвачите

Пакетът "Макрон" дискриминира българския бизнес, смята президентът

"Два дни преди гледането на всички пакети, които са свързани с мобилността, президента Радев заявява, че държавата ни се е провалила, а лидерът на БСП Корнелия Нинова е имала смелостта да заяви, че нищо не е направено от правителството и че премиерът Бойко Борисов трябвало да се обади на Меркел и Макрон, за да се търси решение на този въпрос", недоумява вторият в ГЕРБ.

Нинова праща червени депутати на протеста в Брюксел

Нинова праща червени депутати на протеста в Брюксел

Пакетът "Макрон" бил удар върху транспортния бранш и икономиката

Цветанов припомни на БСП, че темата за пакета "Макрон" е в ЕП от две години. За тези две години българското правителство и всички евродепутати успяха да не позволят пакетът "Макрон" да не влезе в сила.

"Трябва като българи да се обединим, независимо кой от кое политическо семейство е и кой от коя политическа формация е във вътрешнополитически план в страната. Дори опозиция и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато се защитават национални интереси, а не да се търси разделение на нацията", призова зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов отбеляза, че всички евродепутати и депутати от българския парламент ще бъдат пред ЕП, заедно с министър Желязков и превозвачите.

Той обясни, че темата за пакета "Макрон" не е политическа, а е национална тема на България и на други държави на ЕС, с които трябва да обединим усилията, за да защитим интереса на транспортните фирми.

Нинова уклончива дали подкрепя Станишев за ЕП

Нинова уклончива дали подкрепя Станишев за ЕП

От известно време позициите на червената партия се разграничават от тези на ПЕС

Цветанов поиска отговор от БСП с кого ще търси своите контакти в Европейския парламент, при положение, че лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев няма да намери място в листата н БСП.