Бившият председател на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов обяснява в социалната мрежа Фейсбук как сам е върнал картата си на народен представител на 29 март след като бе гласувано неговото оттегляне от 44-то народно събрание. Той поискал да бъде заличен като нещатен сътрудник на парламентарната група.

Неговите уточнения за завръщането му в парламента "през задния вход" са написани часове след като председателя на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов го посъветва окончателно да напусне парламента.

"За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ. Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения", пише Цветанов.

Цветан Цветанов вече не е депутат

Цветан Цветанов вече не е депутат

121 народни представители гласуваха "за", 7-"против" и 3 - "въздържал се"

По думите му издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии. "По никакъв начин не означава "връщане в българския парламент през задния вход", както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи", категоричен е вторият в ГЕРБ.

В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго, пише Цветанов.

Йончева: Антикорупцията можеше да изкара "Апартаментгейт" с 3-минутна проверка

Йончева: Антикорупцията можеше да изкара "Апартаментгейт" с 3-минутна проверка

Няма как Борисов да не е знаел за апартаментите

Припомняме, повод за оставката на Цветанов бе закупуването на седми апартамент от него. Според обясненията, които той даде, са че за новия си имот бил предоставил два от предишните си апартаменти на фирма "Артекс".
Те са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Бившият подчинен на Цветанов в предизборния щаб е придобил двата имота в съсобственост със съпругата си. Така на същата дата - 12 юни, когато Цветанов разменя с фирма "Артекс" две свои жилища от улица "Елемаг" за новия си дом, старите му апартаменти стават собственост на Симеон и Ива Велкови. За тях семейната двойка плаща 470 000 лева. Срещу сумата те получават 190 квадрата жилищна площ и две паркоместа.

Цветан Цветанов обясни, че е разменил двата апартамента за новото жилище и е доплатил 100 000 лева. Той бе категоричен, че всичко е напълно законно.