Цветан Цветанов е ядосан от лъжите и манипулациите на левицата. На брифинг в партийната централа той отрече държавата да взема нов заем, както твърдят червените. Лидерът на БСП Корнелия Нинова събра столетницата на семинар в Боровец, от където се зае да громи кабинета.

Иначе Цветанов е доволен, че червените все пак оценили важността на сектор сигурност. Той смята, че БСП припознавали управленската програма на ГЕРБ. До края на годината щяло да има назначени нови 1000 полицаи. 2000 разследващи полицаи ще бъдат окомплектовани. До юни следващата година полицейският състав ще бъде обучен в процесуално-следствени действия.

Нов закон за МВР не е необходим, категоричен е Цветан Цветанов. Ще има промени обаче както в него, така и в Закона за частната охранителна дейност. Той показа предизборната програма на ГЕРБ и точните текстове, на които се позовава левицата.

Менда Стоянова оспорва, че правителството е взело нов заем от €200 млн.

Менда Стоянова оспорва, че правителството е взело нов заем от €200 млн.

В мейл до медиите финансистката пише: "Грешите, госпожо Нинова"

Заместник-председателят на ГЕРБ захапа социалистите, че използвали експерт на Николай Бареков (Николай Радулов) за сектор Сигурност. Цветан Цветанов се заяде и с Корнелия Нинова за това, че е двулична, защото не реагира на хитлеристките снимки на бившия вътрешен министър и настоящ съветник по сигурността на президента Пламен Узунов. Много са нещата, които трябва да се свършат, подчерта Цветанов и каза, че социалистите се опитвали да отклонят страната от пътя й. Президентът трябва да освободи Узунов, смята той.

Евродепутати от ГЕРБ питат Джани Питела за снимки с нацистки поздрав

Евродепутати от ГЕРБ питат Джани Питела за снимки с нацистки поздрав

Лидерът на евросоциалистите трябва да отговори за снимки на Пламен Узунов

Генерал Константин Попов видя разминаване в предизборната платформа на БСП и това, което левицата искала в момента. Според него може да има анализ на стратегията за национална сигурност, но в нея не трябвало да има много цифри. Не можело на куп да се попълни кадровия недостиг в армията.

А за дълга на държавата финансистът Менда Стоянова обясни, че дълг ще има, докато генерираме дефицит. До 2020 се планира външният и вътрешният дълг да са драстично занижени. Тя е убедена, че до края на управлението на Бойко Борисов дългът ще намалее. Иначе актуализация на бюджета за сигурността не се налагала, според Менда Стоянова.