"Мисля, че това, което каза не е вярно. Това му беше първата голяма загуба и не можа да я преживее и търси по този начин оправдание" - заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. Изказването й беше във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ са загубили президентските избори, защото не са искали да ги спечелят.

Тя бе категорична, че не приема тази теза на Борисов. По думите й, с това изречение той си е нанесъл такова поражение, каквото никой не може да му нанесе. Нинова запита: "Какво казваш на партията си като лидер? Много ми е интересно Цветанов знаел ли е, че играе за загуба. Какво им казваш? Аз ви употребих? Цял месец въртяхте кампания, пари, обиколки, но аз някъде задкулисно бях решил да загубя".

За Борисов няма безработица

За Борисов няма безработица

След 1 септември санкционират родителите, които не могат да пратят децата си на училище

Според нея, когато един лидер каже такова нещо на партията си, спира да й бъде лидер. Тя попита и какво казваш на хората, които са дали гласа си за ГЕРБ. Нинова смята, че Борисов е издигнал Цецка Цачева с унижение.

"Томислав Дончев ми трябва за това, Фандъкова за онова, ами остана ми Цецка. Ето ви я", допълни Нинова. По думите на червения лидер, по време на цялата кампания Цачева е била подложена на "много груба атака".

Нинова доволна, че не е част от управлението на "суджука"

Нинова доволна, че не е част от управлението на "суджука"

Да освободим народа си от страха, апатията и омразата, настоя тя

По повод думите й "Благодаря ви, че не ни позволихте да станем част от управлението на суджука", лидерът на БСП коментира, че това е било послание към онези нейни колеги, които са искали общо управление с ГЕРБ.

Нинова коментира и репликата на патриотите, че преди изборите БСП ги е харесвала, но сега ги критикува. Тя заяви, че БСП се противопоставя на това, което ОП правят.

Преди изборите, когато са разглеждали програмата на патриотите са видели, че "има преизчисляване на пенсиите, което го има и в тяхната, има полицаи във всяко село - има го и в тяхната" и си казваш ето - това може да ни сближи след изборите".

"Преди изборите виждаш, че можеш да правиш нещо общо с тези хора, след изборите те прегръщат едни министерски постове и се отказват от всичко това", каза Нинова.

За снимките на босия президент Румен Радев и разголения Бойко Борисов, Нинова лаконично заяви "Лято е. Това е."